torsdag 30 juni 2016

Pastasallad

Familjens favoriträtter skulle vi nog kunna säga. Sonen vill även ha den på julbordet men jag tror nog den passar bäst på sommaren, på picknick, i båten eller bara som en sommarmiddag.



Ingredienser 4 portioner
250 g pastaskruvar, t ex fusilli
1 påse blandad sallad
20 körsbärstomater
1/2 gurka
1 avocado
1 paprika
en nypa rabarberskott
en nypa ärtskott
200 g broccoli
1 paket fetaost
250 g skinka i bit eller parmaskinka

Koka pastan enligt anvisning. Skölj sedan pastan i kallt vatten och tillsätt 1 msk matolja och 1/2 tsk italiensk salladskrydda.

Koka broccolin enligt anvisning och kyl av.

Skölj salladen, ärtskotten och rödbetsskotten och torka ordentligt och lägg i en stor skål eller på ett stort fat. Skär gurka, tomat, paprika, äpple och avokado i mindre bitar och blanda med salladen. Häll på pastan och broccolin. Skär skinkan och fetaosten i små tärningar och blanda runt allt.

Klart att servera!

Servera med t ex lite mandel och fröblandning ovanpå. Receptet på det hittar ni här! .



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar