tisdag 28 juni 2016

Köttbullar med sås och lingon

Idag fick vi ett samtal man inte vill ha som förälder! Sonen är på multisportcamp en vecka och en av ledarna ringde och sa att ambulans var på väg eftersom Erik hade ramlat och slagit i ryggen och nacken när han hade försökt att volta. Panik! Jag var i Malmö och jobbade men mannen åkte i full fart upp till Astrid Lindgren för att möta upp. Erik med nackkrage i vaccummadrass. Det blev röntgen och tester och till slut kunde man konstatera att han endast hade blivit väldigt blåslagen. Vilken lättnad!

När vi väl kom hem allihop var vi helt slut och barnen ville ha köttbullar med potatis och sås. Nä inte tänkte jag där och då ställa mig för att rulla köttbullar utan det blev Mamma Scans delikatessköttbullar med färskpotatis, brunsås och lingon. Ibland måste man bara ta genvägar!

Receptet på brunsåsen kommer här!
1 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl lättmjölk
1 tsk soja
1,5 msk kalvfond
1 msk lingonsylt

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölet och rör runt. Häll på mjölken och vispa så att smör och mjölblandningen har blandats ordentligt med mjölken. Koka upp och häll i fond och soja, låt sjuda tills såsen tjocknat något och häll i lingonsylten och rör runt. Servera till köttbullar och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar