tisdag 28 juni 2016

Varm primörsallad

Härom dagen åt vi en så god sallad med mozzarellaost! Barnen är inte förtjusta i varma grönsaker men det här älskade de! Vi har ätit den som en egen rätt och som tillbehör till grillat.

Ingredienser 4 portioner (8 om det är som tillbehör)
300 g Färskpotatis
500 g Vanliga morötter
1 msk Olivolja
1 krm Salt
1 krm malen Svartpeppar
0,5 st färsk Blomkålshuvud
1,5 st Rödlök
250 g Färsk Sparris
200 g broccoli

Dressing
0,5 st krukor färsk persilja
2,5 msk Olivolja
0,5 msk vit balsamvinäger
1 krm Salt
1 krm malen Svartpeppar

Topping
200 g Mozzarellaost

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj potatisen ordentligt och dela den i mindre bitar. Skölj eller skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden. Blanda potatis och morötter på en plåt med lite olja, salt och peppar och rosta i ugnen ca 15 min.

Skölj och dela blomkålen i buketter och skala och klyfta rödlöken. Ta ut plåten efter 15 min och tillsätt blomkål, broccoli och lök. Blanda om och rosta ytterligare 10 min.

Skär bort den nedersta biten på sparrisen och skär den sedan i sneda bitar, ca 5 cm långa. När klockan ringer efter 10 minuter tillsätter du sparrusen och låter alla grönsakerna stå i ugnen ytterligare 5 minuter.

Ta fram en skål och börja med att skölja och finhacka persilja och blanda med olja och balsamvinäger. Tillsätt lite salt och peppar. Ta ut de rostade primörerna och lägg i en stor skål eller stort fat. Riv mozzarellan i mindre bitar och fördela över salladen. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar