lördag 4 juni 2016

Grillad seabream, kanske något för helgen?

I söndags lagade min man en sååååå god fiskrätt på grillen, seabream! På svenska heter den guldsparid. Har aldrig ätit den förut men det är absolut inte sista gången!



Så här gjorde han!
Ingredienser (4 port)
4 st seabream
1 lime
saften hav en citron
flingsalt
peppar
olivolja
1 vitlöksklyfta

Sätt på grillen. Snitta skinnet på fisken och gnid i ordentligt i flingsalt, salta även lite inne i fisken. Skiva vitlöksklyftan Dela limen i skivor och fördela den, vitlöken och citronsaften mellan de fyra fiskarna. Försök trycka in limen och vitlöken ordentligt inne i fisken och peppra. Pensla utsidan med olivolja och lägg på grillen 7 minuter på varje sida.



Servera med potatis eller ris och en god sallad.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar