lördag 25 juni 2016

Födelsedagstårta!

Min dotter älskar maräng och choklad och tycker att prinsesstårtor är fina men gillar inte marsipan... så vi har hittat på en egen prinsesstårta till henne!



Emmas prinsesstårta
2 chokladtårtbottbar
1 marängtårtbotten
chokladmousse med crisp
2 dl grädde
2 st inlagda persikohalvor
1/2 l jordgubbar
1 paket sugarpaste
Tårtpennor från Panduro

Blanda chokladmoussen enligt recept och ställ i kylen. Vispa grädden så att den blir tjock men är fortfarande len. Skär persikorna och jordgubbarna i skivor.

Mjuka upp sugarpaste och häll florsocker på en plastfolie. Lägg på sugarpasten och pudra ytterligare florsocker ovanpå. Lägg ytterligare en plastfoliebit ovanpå och kavla ut sugarpasten så att den blir ca 3 mm tjock.

Lägg en chokladtårtbotten på tårtfatet och spritsa ut chokladmoussen runt hela tårtbotten. Lägg hälften av jordgubbarna och persikorna i mitten. Lägg på lägg marängbotten och lägg på chokladmousse och frukt och avsluta med en chokladbotten.

Bred ut vispgrädden över hela tårtan med en palette. Ta av den en plastfolien från sugarpasten och lyft nu upp sugarpasten med hjälp av en kavel och lägg över tårtan så att sidan med plastfolie kommer uppåt. Mata in  runt tårtan, t av den sista plastfolien och skär av överflödig sugarpaste.

Nu tar man tårtpennorna och kan skriva vad man vill på tårtan 😊  På tårtan ovan skrev alla i släkten sina namn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar