fredag 27 maj 2016

Lax i ugn med romsås

Det här är en av familjens favoriträtter!  Passar både i fjällen när man åker skidor och som en riktigt härlig sommarmiddag!  Just idag är det inget vidare väder alls och det känns som höst mende säger att det ska bli bättre i morgon , hoppas, hoppas!

Vi brukar servera den tillsammans med en sallad tomat, gurka och lite tärnat äpple.

Idag drack vi dessutom ett jättegott vitt vin till -MATUA! Har ni inte provat det så gör det, supergott!!


(Lite tråkig bild, men smaken är desto godare!)

Ingredienser, 4 port
Lax
800 g lax
salt
peppar
2 tsk honung

Romsås 
2 dl creme fraiche
0.5 dl majonnäs
1/2 burk Abbas röda caviar
1 dl hackad dill
salt
peppar
1 krm paprika

Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och koka potatis. Medan potatisen kokar oljar du en ugnsfast form och lägger i laxen. Salta och peppra och ställ in i ugnen. Efter ca 10 minuter i ugnen häller jag på honungen och låter den smälta över fisken tills dess att den är klar.  Jag brukar ta ut den när den nått 67 grader.

När laxen står i ugnen gör jag såsen. Blanda majonnäsen och creme fraichen, lägg i caviarn och dillen samt paprikan. Smaka av med salt och peppar. Ställ in såsen i kylskåpet tills dess att maten är klar!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar