måndag 9 maj 2016

Äntligen sommar!

Vilket härligt väder vi har haft! Vi tog en sväng till båten för att se om den fortfarande flöt efter sjösättningen, alltid lika spännande 😊 Jodå där låg hon och flöt så fint, nu ska bara masten på så är det segling sen ⛵

Fick riktig sommarkänsla så middagen blev vitlöksstekt kycklingfilé med stekt ris och tsatsiki och till det åt vi en melonsallad som jag hittade på
 http://bydiadonna.femina.se/melonsallad-med-pistage-och-myntadressing/.
Har ni inte varit inne på hennes sida så gör det, fantastiska bilder och riktigt god mat!

Nu hade vi inte alla ingredienser hemma så vi fick justera lite men vilken middag vi fick!

Vitlöksstekt kycklingfilé, 4 port
4 kycklingfiléer (jag använder färska)
2 vitlöksklyftor
1,5 msk olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i stekpannan och lägg i de hela vitlöksklyftorna och låt det steka med en stund. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek på båda sidorna så att de får färg. Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll över vitlöksoljan från stekpannan. Sätt i en ugnstermometer i den tjockaste delen och låt filéerna steka färdigt i ugnen, jag steker dem tills termometern visar 74 grader.

Stekt ris
2 dl basmatiris
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
Flingsalt

Skölj riset och lägg det i en kastrull häll på vatten och salt. Koka riset färdigt, ca 20 minuter (går ju också att använda ris som blivit över från en tidigare måltid). Hetta upp oljan i stekpannan och stek riset tills det fått lite färg. Krydda med flingsalt.

Tsatsiki
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 gurka

Riv gurkan och krama ur vätskan och lägg i en skål. Blanda i yoghurten och pressa i vitlöken. Salta och peppra.

Melonsallad med fetaost och pistagenötter

En skiva melon (ca 4 cm tjock, jag tog mittenbiten av en melon)
150 g fetaost
Grön sallad (jag tog finstrimlad isbergssallad)
0,75 dl hackade pistagenötter

1/2 dl pistagenötter
7 myntablad
1/2 dl olivolja

Ta bort skalet på melonen och skär den som en tårta i 8 bitar. Lägg på salladen och fetaosten.

Mina pistagenötter, myntablad och olivolja och ringla sedan dressingen över salladen, avsluta med att hälla över hackade pistagenötter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar