Barnen kallar denna soppa för Solsoppa eftersom den verkligen är knallgul! Den är gjord på morötter och ingefära med en skvätt grädde.
Ingredienser 6 portioner (gör gärna dubbel sats och frys in.)
1 kg morötter
3 dl vatten
1 gul lök
3cm ingefära
1 msk LantbulJong
1/2 dl grädde
Skala morötterna och löken. Riv morötterna och ingefäran och hacka löken eller om man har en hackare till mixer staven så använder man den till alltihop.
Lägg hacket i en gryta och häll på vattnet och buljongen. Koka i ca 20 minuter tills morötterna har mjuknat. Mixa sedan i blender eller med mixer stav. Häll tillbaka i kastrullen och häll i grädden. Smaka av med salt, peppar och ev lite socker beroende på säsong (morötter är sötare på sommaren och beskare på höst och vinter, alltså lite socker på vinterhalvåret).
Serveras med t ex lite creme fraiche eller fetaost som toppning och ett gott bröd.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar