söndag 15 maj 2016

Solsoppa!

Idag är det allt annat än soligt här! 7 grader, regn och blåst så det fick bli en värmande soppa till lunch.



Barnen kallar denna soppa för Solsoppa eftersom den verkligen är knallgul! Den är gjord på morötter och ingefära med en skvätt grädde.


Ingredienser 6 portioner (gör gärna dubbel sats och frys in.)
1 kg morötter 
3 dl vatten
1 gul lök
3cm ingefära
1 msk LantbulJong
1/2 dl grädde

Skala morötterna och löken. Riv morötterna och ingefäran och hacka löken eller om man har en hackare till mixer staven så använder man den till alltihop. 

Lägg hacket i en gryta och häll på vattnet och buljongen. Koka i ca 20 minuter tills morötterna har mjuknat. Mixa sedan i blender eller med mixer stav. Häll tillbaka i kastrullen och häll i grädden. Smaka av med salt, peppar och ev lite socker beroende på säsong (morötter är sötare på sommaren och beskare på höst och vinter, alltså lite socker på vinterhalvåret). 

Serveras med t ex lite creme fraiche eller fetaost som toppning och ett gott bröd. 

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar