onsdag 25 maj 2016

Vardagsmat!

I vår familj så tränar någon eller några varje vardagskväll och då gäller det att hitta något som går att äta i omgångar. I dag t ex så tränar sonen kl 17, mannen kl 17.30 och dottern kl 18. Sen börjar hämtningsrundan med att hämta sonen 18.15, mannen 18.30 och dottern 20.30. Själv agerar jag chaufför!! 🚗

Så hur får man ihop maten? Det måste gå snabbt och gå att värma så att det är gott även för ''matlag 2''. Idag blev det falukorv  i ugn med potatismos!

Börja med att skala potatisen och koka den. Under tiden potatisen kokar gör ni i ordning falukorven. För mig tog det ca 30 minuter från att jag började laga mat tills den stod på bordet.




Falukorv i ugn (4 port)
800 g falukorv  (blir över till matlåda också)
Ketchup
Senap
1 dl Riven ost
2 st Mozzarellaostar
Färsk basilika
Körsbärstomater på kvist

Sätt ugnen på 225 grader. Skär falukorven i skivor men inte hela vägen ned (den ska sitta ihop i botten). Lägg falukorven i en ugnsfast form. Lägg sedan I en klick senap och en klick ketchup i varje skåra. Skär mozzarellan i skivor och lägg en halva samt ett blad basilika i varje skåra. Strö över den rivna osten. Lägg i tomaterna med kvist och allt i mitt i korven och sen in i ugnen 15 minuter.

Potatismos
1 kg potatis
salt
1/2 dl grädde
ca 1 dl lättmjölk
1 klick smör
2 msk riven parmesan
1 liten nypa chilipulver

Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt häll i grädden och smöret och fyll på med mjölk till lagom konsistens. Blanda sedan i parmesanen och chilipulver och rör om, smaka av med lute extra salt om der behövs. Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar