onsdag 4 maj 2016

Godaste mackan!

Alltså det kanske inte är så mycket smörgås på den här bilden men mycket annat gott! Familjen älskar den och det är en perfekt helglunch.

Ingredienser 4 portioner
4 skivor surdegs bröd
Olivolja
20 körsbärstomater
salt
peppar
lite strösocker
2 avocado
8st 1 cm tjocka chevreskivor
4 blad isbergssallad
honung
4 skivor god rökt skinka
4 ägg
2 päron

Dela avocadon i halvor och skiva den. Dela tomaterna i två och lägg i en skål, salta och peppra och ha en liten liten nypa socker på (det gör underverk, jag lovar!!) och blanda runt. Dela chevren i skivor och dela päronen i 4 delar.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i, stek brödet på båda sidor tills det är gyllenbrunt. Lägg brödet på tallriken. Stek äggen på båda sidorna.

Medan äggen steker fördela tomterna på de fyra
smörgåsarna och lägg dem i ena änden. Lägg på avocado och skinka. På den motsatta änden av smörgåsen lägger ni isbergssalladsbladen.

När ägget är stekt lägg på det på mitten av smörgåsen. Stek nu chevren hastigt på båda sidorna i het stekpanna. Och lägg 2 skivor på vardera smörgåsen och ringla lite honung över. Lägg till eTT par päronklyftor på varje smörgås. Klart!

Hoppas det smakar! 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar