söndag 1 maj 2016

Kreolskans gryta - en gammal klassiker

Lite blek bild men fantastisk god gryta!

Har ni provat denna? Den åt vi ganska ofta hemma när jag var liten. Det är en gryta som innehåller både starkt, syrligt, sött och salt. När ni ändå gör den gör en dubbel sats, den blir bara godare om den får stå ett tag! 

Ingredienser 8 pers:
1 kg fläskfile
2 msk smör
300 g choritzo
3 röda paprikor
400 g syltlök
1,5 dl hackad ättiksgurka
2 dl svarta oliver utan kärnor
2 tsk mejram
3 msk vetemjöl
6 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Putsa fläskfilen och skär den i skivor. Skär korven i bitar. 
Strimla paprikan, hacka gurkan, sila avsyltlöken och oliverna. 

Fräs korven snabbt och lägg den i en stekgryta. Bryn fläskfile och lägg också den stekgryta.  Salta, peppra och krydda med mejram. Pudra över mjölet och rör om. Häll på grädden och blanda ner paprikan, syltlök en,  gurkan och oliverna.

Låt puttra på spisen i ca 1 timme. Fyll på med vätska om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar innan servering. Serveras med ris eller pressad potatis och en god sallad!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar