fredag 27 maj 2016

Lakritsmarshmallows

Åh dessa var ju supergoda! Marshmallows med turkisk peppar i... De ser lite spännande ut för pulvret i den turkiska pepparn blir lite grönskimrande så dottern trodde det var grönmögelost. Minen när hon smakade var obetalbar 😂, sen åt hon med glad min upp resten!

2 msk gelatin pulver
1 dl vatten
4 dl strösocker
1,5 dl vit sirap
3 msk vatten
70 g krossad Turkisk peppar
Matolja till formen
Florsocker

Krossa den turkiska pepparn. Blanda gelatin pulver och vatten i en skål och låt stå i 10 minuter.

Blanda socker, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka upp, låt sen koka i 1,5 minut. Rör om några gånger. Häll gelatinet och den heta sockermassan i en stor vispskål (eller hushållsassistenten). Vispa på låg fart tills gelatinet har löst sig och vispa sen på högsta hastighet i 10-15 minuter tills massan blivit vit och fluffig. Tillsätt de krossade karamellerna och blanda runt.

Olja en form på ca 20 x 20 cm. Olja även en slickepott och häll sedan över massan i formen och jämna till.

Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 timmar, behöver inte stå kallt!

Häll ut rikligt med florsocker på en skärbräda.

Tippa ut marshmallowsen från formen på skärbrädan med florsocker på. Klipp eller skär den sedan i kuber och rulla runt i florsocker.

Nu är det bara att äta 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar