torsdag 6 oktober 2016

Farfar Bosses lingonparfait

Den här parfaiten (heter det så?) brukar min svärfar göra till födelsedagsmiddagar. Såå gott. Friskt, sött och syrligt på samma gång. Bra avslutning på en god middag helt enkelt!




Ingredienser
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1/2 l (250g) färska eller frysta lingon

Vispa gulor och socker pösigt med elvisp. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ner vispgrädden i äggsmeten försiktigt. Mosa lingonen (spar några till serveringen) lätt med gaffel och sockra lite på dem och rör försiktigt ner dem i smeten.

Klä en form på ca 1,5 liter (jag brukar ta en avlång form) med plastfolie och häll i smeten. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen i ca 3 timmar.

Ta fram glassen ca 45 minuter till 1 timme innan servering och ställ den i kylskåpet. Ta av folien och stjälp upp parfaiten på ett uppläggningsfat. Strö över lite sockrade lingon innan servering.

Varsågod!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar