Skidåkningsmat eller efter träningsmat eller när man är sugen på något gott! Jag hittade Paolo Robertos recept och det är precis den smaken jag minns från Italien!
Ingredienser 4 portioner
400 g spagetti
4 ägg
1 vitlök
1 msk olivolja
2 msk smör
1 paket bacon
0,75 dl riven parmesan
0,75 dl riven pecorino
Svartpeppar
Koka upp vattnet till pastan och salta vattnet.
Medan vattnet kokar upp skär eller klipper du baconet i mindre bitar och skala vitlöksklyftan. Knäck äggen i en skål och vispa upp med en gaffel. Riv osten och blanda i hälften av osten med det uppvispade ägget.
Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning.
Ta en stor stekpanna och smält smör och olivolja. Lägg i den hela vitlöksklyftan och baconet och fräs det på medelvärme i ca 5 minuter. Plocka upp vitlöksklyftan och släng den.
När pastan är klar, häll av vattnet och häll pastan i den stora stekpannan och rör runt.
Ta bort pannan från värmen. Häll i ägg- och ostblandningen och rör runt ordentligt och häll sedan i resten av osten och rör runt igen.
Krydda med ordentligt med svartpeppar.
Koka upp vattnet till pastan och salta vattnet.
Medan vattnet kokar upp skär eller klipper du baconet i mindre bitar och skala vitlöksklyftan. Knäck äggen i en skål och vispa upp med en gaffel. Riv osten och blanda i hälften av osten med det uppvispade ägget.
Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning.
Ta en stor stekpanna och smält smör och olivolja. Lägg i den hela vitlöksklyftan och baconet och fräs det på medelvärme i ca 5 minuter. Plocka upp vitlöksklyftan och släng den.
När pastan är klar, häll av vattnet och häll pastan i den stora stekpannan och rör runt.
Ta bort pannan från värmen. Häll i ägg- och ostblandningen och rör runt ordentligt och häll sedan i resten av osten och rör runt igen.
Krydda med ordentligt med svartpeppar.
Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar