måndag 10 oktober 2016

Pasta Carbonara

Skidåkningsmat eller efter träningsmat eller när man är sugen på något gott! Jag hittade Paolo Robertos recept och det är precis den smaken jag minns från Italien!



Ingredienser 4 portioner
400 g spagetti
4 ägg
1 vitlök
1 msk olivolja
2 msk smör
1 paket bacon
0,75 dl riven parmesan
0,75 dl riven pecorino
Svartpeppar

Koka upp vattnet till pastan och salta vattnet.

Medan vattnet kokar upp skär eller klipper du baconet i mindre bitar och skala vitlöksklyftan. Knäck äggen i en skål och vispa upp med en gaffel. Riv osten och blanda i hälften av osten med det uppvispade ägget.

Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning.

Ta en stor stekpanna och smält smör och olivolja. Lägg i den hela vitlöksklyftan och baconet och fräs det på medelvärme i ca 5 minuter. Plocka upp vitlöksklyftan och släng den.

När pastan är klar, häll av vattnet och häll pastan i den stora stekpannan och rör runt.

Ta bort pannan från värmen. Häll i ägg- och ostblandningen och rör runt ordentligt och häll sedan i resten av osten och rör runt igen.

Krydda med ordentligt med svartpeppar.

Klart att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar