måndag 31 juli 2023

Kantarellasagne, men gud så gott!

Vi fick tag på lite kantareller, eller ja ganska många kantareller. Kom inte riktigt på vad vi skulle gör till att börja med så hag började scrolla lite på nätet och hittade kantarellasagne, hade inte alla ingredienser hemma så jag fick hitta på själv helt enkelt men så gott det blev. Det här kommer vi att göra många gånger! 


Ingredienser

1 l kantareller

1 lök

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

1/2 dl kantarellfond

300 g färskost

4 dl matlagningsgrädde

1/2 dl vatten

1 paket fetaost

3 dl riven ost

Färsk timjan

ca 20 lasagneplattor

Gör så här

Sätt ⁸ugnen på 200 grader. Rensa kantarellerna. Lägg undan ca 1 dl och stek dem utan smör tills vätskan börjar släppa, lägg i lök, och vitlök samt smör och stek vidare ett par minuter. Häll på matlagningsgrädde,vatten och fond och värm upp och låt koka på låg värme i 5 minuter. Lägg i färskosten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. 

Stek de sista kantarellerna i smör, lägg i timjanen och salta. Ställ åt sidan. Riv osten och smula fetaosten. Lägg lite av kantarellsåsen i botten av en form och lägg i lasagneplattor så att det täcker såsen. Lägg på mer sås och smula över lite fetaost och lite vanlig ost och sedan lasagneplattor igen och varva detta tills plattor och sås är slut. Avsluta så att sås täcker sista lagret av lasagneplattor och strö över den sista osten. 

In i ugnen i ca 40 minuter. När ni tar ut lasagnen strör ni över de resterande kantarellerna och serverar med en god sallad. Så gott!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar