söndag 2 juli 2023

Ricekrispies pavlova - bästa sommarefterrätten!

Hittade detta fantastiska recept hos Matplatsen och vi har haft det som favorit sedan dess! Finns allt i denna från krispigt, sött, lent, friskt och fräscht. Sommar helt enkelt! 


Ingredienser

4 port

2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies

Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker

Till garnering
3 dl vispgrädde
Jordgubbar, blåbär, hallon, björnbär eller vad man gillar! 

Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner rice krispies. Klicka ut marängen till 4 runda kakor eller flera små på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.

Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Var försiktig här så att krämen inte spricker. Låt krämen svalna i kylen.

Förbered marängerna i god tid så att de hinner svalna. Klicka ut smörkrämen på marängen och lägg sedan på den vispade grädden. Garnera med jordgubbar, hallon, blåbär, vad ni vill! Toppa med lite mynta 

Servera och njut!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar