fredag 20 januari 2017

Torsk till middag?

Det här är så gott! Funkar både till vardags och till fest. Hemligheten  ligger i att man rimmar torsken  innan man steker den så blir det helt perfekt!



Ingredienser 4 portioner
700 g torskrygg
1 dl socker
0,5 dl salt
1 liter vatten
Smör

Lag till rimningen:

Rör ut saltet och sockret i vattnet tills det är löst.

Lägg torsken i en ugnsform och häll lagen över torsken och låt stå i 40 minuter

Sätt ugen på 125 grader. Ta sedan upp torsken ur lagen och torka av den. Torka ur ugnsformen och smörj den med smör. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn torsken kort runtom och lägg sedan i ugnsformen.

Låt torsken stå i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader.

Servera torsken med äggsås, limesaft,  wasabismör eller bara smält smör med pepparrot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar