torsdag 19 januari 2017

Chocolate chip cookies med ingefära och vit choklad

Kakor! Så gott till en kopp te eller kaffe... dessa kommer ursprungligen från ett recept från Allt om mat men jag gjorde om lite för de innehöll kopiösa mängder socker så jag halverade mängden och lade till lite ingefära och vit choklad... absolut inget vackert foto men det finns inget foto som återger hur gott dessa smakar!


Ingredienser 16 stora kakor
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
2,5 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
6,5 dl havregryn
300 g hackad vit choklad
2 cm riven ingefära

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i ett litermått.

Vispa äggen lätt i skålen. Blanda därefter i farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp och rör ner smöret.

Häll i havregryn och rör om ordentligt. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop degen.

Blanda i chokladen och ingefäran.

Klicka ut smeten på en bakplåtsbeklädd plåt med hjälp av ett par skedar.

Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på plåten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar