måndag 11 juli 2016

Spansk tortilla med Charlottas kantareller

Det här är en perfekt sommarlunch! Jag och Charlotta var ute på en kvällspromenad och hittade lite sommarkantareller och idag blev det alltså en klassisk spansk tortilla (ugnsomelette) med svenska kantareller! Går ju självklart att använd annan svamp också.


Ingredienser 4 portioner
500 g potatis
10 cm purjolök
3 dl hackad svamp
2 msk smör
1 msk olivolja
en nypa socker
salt och peppar

3 ägg
0,5 dl grädde
salt och peppar

Värm ugnen till 175 ° C. Skiva potatisen och stek den i smör och olja så att den får fin färg. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka purjolöken fint och skär svampen i mindre bitar.

Stek svampen så att den får fin yta, tillsätt purjolöken och stek den mjuk. Krydda med salt och peppar och en liten nypa socker. Blanda svampen och löken med potatisen och lägg blandningen i en smord pajform.

Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem med grädden, krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten över blandningen i pajformen och blanda försiktigt.

Grädda i ugnen tills äggen stannat och tortillan fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter. Känn efter med en potatissticka om omeletten är klar. Ta ut och låt den svalna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera med en god sallad!



Blir det något över så skär tortillan i mindre bitar och servera kall som drinktilltugg tex till ett glas sangria eller ett glas vitt vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar