tisdag 19 juli 2016

Hoppande jävlar.... och Vassa oliver

Nu är jag mycket inne på drinktilltugg tror jag :-) Tror att det är värmen som gör att det är extra gott med lite salt till något att dricka. Det här tilltuggen passar bra både sommar och vinter! Varmt, salt och sött samtidigt.... bara namnen gör det dessutom kul :-)

Hoppande jävlar
Ingredienser 20 st
20 katrinplommon eller dadlar
10 skivor bacon
20 tandpetare

Sätt ugnen på 200 grader. Dela baconskivorna i två.

Kärna ur dadlarna med en liten kniv om du använder det. Rulla in varje katrinplommon/dadel i en baconbit och färst med en tandpetare.

Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och stek dem i mitten av ugnen i ca 6 minuter tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera sedan ljumma!

Vassa oliver
Ingredienser 20 st
20 st stora gröna oliver med pimiento eller chili (beror på hur starkt du vill ha det)
1 paket smördegsark (fyrkantiga paketet)

Sätt ugnen på 200 grader. Dela varje smördegsark i 6 bitar och klä in varje oliv så att hela oliven är täckt. Lägg oliverna på en bakplåtsklädd plåt och baka dem i ugnen ca 6 minuter till se har fått en gyllenbrun färg. Kan serveras både ljumma och kalla.

Passar utmärkt till iskallt iste eller en dry martini, eller ja förresten till vad som helst ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar