söndag 22 september 2019

Skogspromenad och svamp

Igår tog vi en riktigt skön långpromenad i skogen, hade med oss lite kaffe och bara strosade runt, hittade en hel del trattkantareller, satte oss sen på en liten bro och rensade svampen och drack kaffe, mycket trevligare att göra det ute i skogen än när man kommer hem.


På vägen hem sen då hittade vi massor med blåbär också så det blev några liter plockat av det med.



Avslutade med en fika på Klockargårdens våffleri vid Grödinge kyrka. Definitivt värt en omväg! Så goda och med hemmagjord sylt.


Väl hemma sen så gjorde vi god middag med fläskkotlett och kantarellsås, receptet hittar ni här. Istället för champinjoner tar ni en näve trattkantareller och bara ett kryddmått socker då trattkantareller har lite sötma i sig. 



Så avslutade vi med blåbärspaj till efterrätt, den var däremot försvinnande god så det finns inga bilder på den men här är receptet

Ingredienser 4 portioner
1/2 liter blåbär
3 msk socker
1 msk potatismjöl
100 g smör
3 msk socker
2 dl vetemjöl
1 liten nypa salt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda blåbären med socker och potatismjöl och häll i en pajform eller portionsformar. Smält smöret tills det tystnar och blir lite gyllene, blir lite kolasmak på det sättet. Blanda i sockret, mjölet och saltet och rör om. Klicka ut blandningen över blåbären och om k ugnen 15-20 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar