torsdag 26 september 2019

Koreanska tacos - mmmmm

Alltså koreanska tacos... mina barns favorit alla kategorier och min absoluta favorit vad gäller tacos. Jenny Walldéns kokbok "Mycket smak på nolltid" är en av mina matlagningsbiblar...


Ganska många ingredienser men värt varenda minut att göra denna på en fredag, tar kanske 1 timme. Så sätt på lite bra musik, t ex denna lista på Spotify. Gör lite gurk- och morotsstavar och någon dippsås, t ex creme fraiche och färdigriven parmesan och lite salt och peppar, till alla hungriga. Ta något gott att dricka och hjälps åt att skära grönsaker och steka kött och prata om veckan som gått och vips är maten klar.

Ingredienser till 4 portioner
600 g fläskkarre utan ben
Rapsolja till stekning

Marinad
4 msk japansk soja
1 msk risvinäger
2 msk strösocker
2 tsk riven ingefära
2-3 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
Nymalen svartpeppar

Sås
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 msk sriracha sås (i receptet står gochujang)
2 msk rostade sesamfrön (finns färdigrostade att köpa)
1 riven eller pressad vitlöksklyfta

Till servering
12 små tortillabröd
2 dl kimchi
1 klyfta rödkål
2 avocador i tärningar
2 dl  coctailtomater klyftade
3 vårlökar
1 knippe koriander
2 lime i klyftor

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skiva köttet tunt i smala bitar och blanda med marinaden och låt stå minst en kvart men gärna 30 minuter.

Rör ihop såsen och ställ åt sidan.

Gör i ordning alla tillbehören.

Hetta upp köttet i en stekpanna så att det ryker. Stek köttet i omgångar i oljan så att köttet verkligen fräser och inte kokar. 600 gram brukar jag dela i 5 omgångar. 

In med tortillabröd i micron i ca 15 sek.

Servera sedan direkt det stekta köttet i tortillabröden tillsammans med tillbehören och droppa lite lime över. Njut och äntligen fredag! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar