söndag 15 september 2019

Rostbiffen, enklaste kötträtten!

Alltså rostbiff är så gott! Går att använda till det mesta, tunnskuret på macka med lite pepparrot eller tillsammans med risotto eller med potatissallad eller asiatisk sallad med glasnudlar eller som kött i en god svamppasta...



Enkelt är det, tar lite tid men det är det värt!

Ingredienser, 8-10 portioner (går att frysa in)
1 rostbiff på ca 1,5 kg
Salt och peppar.

Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet och salta och peppra. Hettas upp en stekpanna och smält smör däri. Bryn köttet på alla sidor. Sätt i termometer i köttet och lägg det i en form och skjuts in i ugnen, ta ut köttet när det är 64 grader, tar ca 1-1,5 timme beroende på storlek på köttbiten. När köttet nått 64 grader, ta ut det och låt det vila ca 1/2 timme innan det skivas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar