lördag 8 oktober 2016

Godaste svampsåsen!

Alltså denna är så god! Jag hittade det här receptet på Bloggen Matplatsen (kolla in den bloggen, mycket smarriga recept!) och där heter den Murkelsås. Nu är vi inte jätteförtjusta i murklor hemma hos oss så vi har gjort den på annan svamp, t ex champinjoner eller kantareller och det blir ljuvligt gott!


Ingredienser 4 portioner
 1 st schalottenlök
5 st normalstora champinjoner eller kantareller
1/2 msk maizena redning
4 dl vispgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 tsk soja
1-2 tsk sockersalt & vitpeppar
Hacka champinjoner och scharlottenlök fint (eller använd en hacker som jag gör). 
 Smält smöret och fräs scharlottenlök och svamp.

 
Strö över socker och fortsätt att fräsa en stund. Pudra över maizena. 
Häll på grädde och smula i buljongtärning. Koka såsen på medelvärme under omrörning i minst 15 minuter. 
  
Smaka av med soja, salt och peppar.
Serveras till en god biff, grillat, lax eller ja vad som helst som passar med svamp 😊 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar