onsdag 6 november 2019

Tortellini med pesto på basilika och ruccola

Lätt och smidigt vardagsmat, swishas ihop på en 10 minuter om man använder färsk tortellini.

Fördelen med pesto är att det är ganska hållbart och går att göra i förväg och den håller färg och smak riktigt bra. Denna pesto har följt med oss ut på både camping och seglingssemestrar.

Tänk dig att du paddlar dig fram till en mysig vik, klockan är lite sent och det börjar mörkna och du är hungrig.


Du gör upp eld vid vindskyddet och kokar vatten på triangiaköket. Under tiden vattnet kokar upp gör du i ordning för natten med sovsäckar mm och stuvar in i vindskyddet. Ta fram var sina tallrikar, kåsor och gafflar. Häll i tortellini i vattnet med lite salt. Koka 3 minuter (om det är färsk tortellini), häll av vattnet när tortellini är klar. Öppna burken med peston, häll ner i kastrullen med pastan och rör runt. Klart! Dags att njuta! Ät och lyssna på den sprakande elden och fåglarnas kvitter i skymningen. 


Ja så var det receptet också ja 😉



Ingredienser 4 portioner
2 krukor basilika
100g rucola (lika mycket som basilikan)
2 vitlöksklyftor
1 dl pinjenötter
100 g parmesanost i bitar
1,5 dl olivolja
Salt och peppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills gyllene. Häll hälften av basilikan i en mixer med olivoljan och mixa slätt. Detta för att få tillräckligt med vätska för att kunna mixa resten. Häll i resten av ingredienserna och rör runt innan du mixar igen. Mixa och späd med lite mer olivolja om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.

Blanda med tortellini eller ha som sås till kyckling eller fisk, t ex torskrygg eller lax.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar