lördag 26 november 2016

Första advent närmar sig - Ljus glögg med saffran

Det här receptet kommer från Tinas mat som gick på TV för så där en 13-14 år sedan och det här receptet fastnade verkligen. Det är en riktigt fräsch glögg och vill man inte ha alkohol i så hoppar man över sherryn och vodkan, den blir jättegod ändå!


Ingredienser ca 1 liter
7 dl äppelmust
rivet skal och saft från 1 apelsin
rivet skal och saft från 1 citron
1 skårad vaniljstång
1 tsk hel kardemumma
1 paket saffran
8 vitpepparkorn
2 kanelstänger
2 nejlikor
3 msk honung

3 dl sherry
1 1/2 dl vodka

Koka upp alla ingredienserna utom sherryn och vodkan. Tillsätt sherryn och vodkan och låt det sjuda på svag värme ett par minuter, den får inte koka! Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt den dra i ca 1 timme. Värm och sila den innan servering alternativt häll upp den på flaska som gå bortpresent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar