måndag 17 februari 2020

Kyckling curry - en klassiker!

Min kollega Kia ringde lite tidigare idag och hon frågade vad jag gjorde och nej jag jobbade ju inte utan lagade kyckling curry 😀



Gott och går riktigt snabbt att göra då det finns lite genvägar. I grundreceptet ska man koka en hel kyckling och sedan ta buljongen av den och det kokta kycklingköttet men vem katten har 1,5 timme på en vardag att laga mat på?! Jag gör långa vägen också så klart ibland då den räcker till 3-4 middagar och ger så god buljong men det är en annan historia och det receptet hittar du här. Receptet nedan är snabbvarianten


Kyckling Curry
Kyckling motsvarande 1 kg kyckling (godast blir kycklinglårfilé
2,5 msk smör
3 msk vetemjöl
2-3 tsk curry
5 dl kycklingbuljong (egen eller på tärning, använd i så fall två tärningar)
2 dl mellangrädde

Smält smöret och vispa ut mjölet i smöret, se till att det inte blir några klumpar.

Pudra över curryn och häll på buljong och grädde.

Koka upp och lägg i den råa kycklingen och låt sjuda i 10 minuter och kolla att kycklingen är klar.

Smaka av med curry, salt och peppar.

Servera med ris, sallad och en sked mango chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar