lördag 10 september 2016

Charlottas älsklingssvampsoppa

Den här soppan serverade jag min extrasyster Charlotta för säkert 5-6 år sedan och hon har inte slutat prata om den än... den är sååå god! Receptet fick jag från ett matlagningsevent på Hufvudsta gård för länge sedan.

Svampsoppa med ravioli
Ingredienser 4 -10 portioner beroende på om det är förrätt eller huvudrätt
400 g Karl-Johanssvamp
200 g champinjoner
2 scharlottenlökar
1 dl madeira
5 dl kycklingbuljong
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Färsktimjan
Salt och peppar

1 paket färsk svampravioli

Rensa svampen och grovhacka den och scharlottenlökarna. Fräs i alltihop i en kastrull med lite smör och bränn av med madeiran. Blanda i resen av ingredienserna och koka i 15 minuter eller tills allt är mjukt. Mixa sedan soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Koka upp vatten och salt och tillaga svampraviolin enligt anvisningen på paketet. När raviolin är klar fördelas den ut på tallrikarna och soppan hälls över. Servera gärna ett rustikt bondbröd till.

Smaklig måltid!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar