tisdag 20 september 2016

Asiatisk lax

Ett av våra återkommande middagsönskningar här hemma. Receptet fick jag av min kollega Annika för säkert 10 år sedan men det är gott och det går fort samtidigt som det känns lite festligt!

Ingredienser 4 portioner
4 bitar skinn- och benfri lax ca 500 gram
1 tsk salt
1 tsk mald ingefära
1 tsk farinsocker
1 msk pressad lime
1-2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1/2 msk hummerfond
1 tsk franska örter
1/2 msk sweet chilisås
Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en ugnssäker form och lägg i laxbitarna.
Blanda salt, ingefära, farinsocker och pressad vitlök i en skål.

Häll limesaften över laxen och fördela kryddblandningen jämt över fisken.

Blanda grädde, hummerfond, franska örter och sweet chilisås i en skål och häll sedan blandningen runt om laxen.

Sätt in laxen i ugnen i ca 15 minuter.

När laxen står i ugnen, woka lite paprika i olika färger samt strimlade morötter i hoisinsås.När laxen är klar servera laxen med ris samt de wokade grönsakerna.

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar