torsdag 29 december 2016

Piccata Milanese, nja nästan i alla fall

Den här brukar vi göra med resterna av julskinkan och jul osten!  Funkar så klart lika bra med vanlig skinka och vanlig ost också. Ursprunget till receptet kommer från min mammas gamla 'Vår kokbok' från 80-talet skulle jag tro 😊. Sen har jag gjort om det lite så att det passar oss, dvs ostpanerad skinka med Saffransris och tomatsås! Nja ingen vidare bild men jag var hungrig 😊



Skinkan
400g grilljerad julskinka eller annan skinka
4-5 dl riven julost
1 dl ströbröd
2 ägg
Salt och peppar
Olja och smör till stekning

Tomatsåsen
1 burk krossad tomat, gärna Mutti
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk socker
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 krm chilipulver
Salt och peppar
1 msk olja

Saffransris
2 dl basmatiris
1 msk neutral olja
0,5 gram saffran
3 dl vatten
Salt efter smak
1/2 msk olja

Börja med att hacka löken och vitlöken till Tomatsåsen.  Fräs detta tillsammans med kryddorna i lite olja och häll på tomat krossad. Låt småputtra samtidigt som resten förbereds.

Ta en kastrull för att koka ris i och hetta upp lite olja och fräs saffranet och riset kort i detta innan ni häller på vatten och salt. Låt koka enligt instruktion på paketet.

Nu är det dags att börja med skinkan. Skiva skinkan tunt, ca 1/2 cm tjocklek. Det gör ingenting om grilljeringen är kvar. Ta fram en stor bit folie och riv osten på denna. Blanda den rivna osten med ströbrödet och salt och peppar. Ta fram en djup tallrik och knäck de båda äggen i denna och vispa runt äggen med en gaffel så att det blir blandat ordentligt.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Ta skinkskivorna och lägg dem i äggblandningen och sedan i ostblandningen och stek sedan i stekpannan tills gyllenbruna.

Servera skinkan tillsammans med riset och Tomatsåsen.  Smaklig måltid!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar