måndag 29 augusti 2016

Lax, familjens favoritfisk!

I vår familj så äter vi nog mest lax om vi pratar fisk, självklart annat också men lax är nog favoriten och den äter vi på längden och tvären :-)



Det här är en snabb variant som passar både till fest och till vardags. Dessutom innehåller den broccoli vilket är en annan favorit. Receptet kommer från Buffé

Lax med pankotäcke, broccoli och ingefärssmör
600g laxfile i bit
1 msk vita sesamfrön
2 msk svarta sesamfrön
1/2 del panko
500 g broccoli
rapsolja
salt och peppar

50 g smör
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
1 riven vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda sesamfrön, panko och 3 msk olja i en skål. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela sesam- och pankotoppingen över laxen.

Skär broccolin i buketter om du har färsk broccoli annars så kan man använda fryst broccoli. Fördela broccolin runt om laxen.

Ställ laxen i mitten av ugnen i ca20 minuter tills laxen är klar och broccolin har fått lite färg.

Blanda smöret med ingefäran, limeskalet och vitlöksklyftan och lite salt. Klicka ut smöret över broccolin och låt det smälta.

Servera med ris och lite färska tomater


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar