torsdag 30 mars 2023

Torsk! Äntligen har jag det perfekta receptet

Åh, detta är en favorit här här hemma. Torsken blir så där perfekt så att den delar sig men är ändå fast. 

Man kan äta den med äggsås eller med riven pepparrot och skirat smör eller både och som hos oss 🙃, eller med något annat gott! 

För att få absolut bästa resultat så kan man rimma torsken först men det är inte nödvändigt om man har lite bråttom.  



Ingredienser

4 portioner torsk a ca 150 gram

1 1/2 msk salt

2 tsk salt

5 dl vatten 

1 msk smör

Gör så här

Lös upp sockret och saltet i vattnet. Lägg torsken i en form som precis räcker till torsken och häll över rimningen. Låt torsken rimma i 2-3 timmar.

Ta upp fisken och torka av den. 

Hetta upp smöret i en stekpanna tills det tystnar. Lägg i torsken i den varma stekpannan och stek 2 minuter på varje sida. Lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stekpannan stå med locket på i 5 minuter. Sen är det klart! Perfekt tillagad torsk!

Servera med kokt potatis, skirat smör och förskriven pepparrot och en god sallad! Eller äggsås då 😀





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar