torsdag 21 juli 2016

Honungs- och timjanrostade nötter och frön

Det här receptet hittade jag i tidningen Allt om Mat. Lite sött, starkt, knaprigt och salt!. Försvinnande gott... Det som blir över kan man strössla över t ex en sallad, om det blir något över vill säga :-)

Ingredienser ca 15 dl nötmix
4 msk olivolja
4dl sötmandel
2,5 msk flingsalt
4 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
2 tsk chiliflakes
6 dl saltade cashewnötter
4 msk hackad färsk timjan
2 msk flytande honung

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötter, kärnor, mandel och frön på en bakplåtsklädd långpanna. Rosta mitt i ugnen i ca 10 minuter tills blandningen har fått gyllenbrun färg.

Blanda timjan, olja, honung, salt och chiliflakes i en bunke, häll över nötblandningen och blanda runt ordentligt (man kan blanda direkt på plåten också men jag tycker inte att det blir tillräckligt blandat). Häll ut blandningen på plåten igen och rosta ytterligare 10 minuter. Ta ut plåten och låt nötblandningen kallna.

Jag brukar hälla upp blandningen i en stor burk med patentlock och bara lägga dit en sked vid serveringen så kan man ta så mycket man vill ha!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar