söndag 10 juli 2016

Het chili i värmen!

Det är sommar och varmt och vi hade kött i frysen och kände inte för vanlig köttgryta så det blev chili! Vilken chili sen! Mustig och stark så svetten lackade men ändå inte obehagligt stark. Receptet är i grunden Marcus Aujalays bok "Höst- och vintermat" men jag hade inte alla ingredienser så jag justerade lite :-)



Ingredienser 8 port

1600 g Nötkött
4 msk Matolja
300 g Rökt skinka eller bacon
4 st Gul lök
4 st Klyftor vitlök
2 st Röd chilipeppar
4 msk Tomatpuré
2 msk Kakao
2 msk Spiskummin
2 tsk Paprikapulver
2 tsk Timjan - torkad
2 tsk Oregano - torkad
2 tsk Chiliflakes
4 st Lagerblad
800 g Passerade tomater
5 dl Öl 
2 dl BBQ-sås
8 dl Vatten
2 krm Salt
2 krm Malen Svartpeppar

Till servering
4 st Kvisttomater
4 st Avokado
1 st Rödlök
2 paket salladsmix
1 st krukor Färsk Koriander
2 pkt Tortilla Wrap


Skär högreven i grova bitar och sidfläsket i små tärningar. Finhacka löken och chilipepparn, riv vitlöken. Bryn köttet runt om på hög värme i olja i en gryta. Tillsätt fläsk, lök, vitlök och chili och blanda runt. Blanda ner tomatpuré, kakao och kryddor. Hacka de konserverade tomaterna. Häll på tomater, öl, barbequesås och vatten. Krydda med lite salt och peppar.

Låt sjuda under lock cirka 2 timmar. Rör då och då. Ta av locket och låt koka ihop tills köttet är helt sönderkokt, cirka 30 minuter. Chilin ska vara rejält ihopkokt och kladdig. Smaka av ytterligare en gång med salt och peppar.

Servera med sallad, grönsaker, koriander och tortillabröd.

Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar