lördag 10 augusti 2024

Middag i en långpanna med risoni

Det här blev ljuvligt gott! Hade ganska lite tid på mig för jag tänkte gå och träna en sväng så det var bara att förbereda så gott det gick. Tog lite vad jag hade hemma men tro mig, det här kommer vi att göra om! 


Ingredienser

2 dl risoni

2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

5 tomater (normalstora)

1 grön paprika

700 g kycklinglårfilé

1 paket chorizo (helst med lite hetta i)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk salt

Peppar

100 g färsk spenat


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Häll risonin i en större ugnsform. Koka upp vatten till buljongen. 

Skär ner kycklingen och korven i mindre bitar och stek dem i en stekpanna tills de är gyllene. Häll över dem i formen med risonin. 

Hacka löken och pressa ner vitlöken i ugnsformen. Skär tomaterna i mindre bitar och i med dem också. Skär ner paprikan i mindre bitar och blanda runt alltihop.

Häll på vattnet och smula buljongtärningen över. Blanda runt Så att allt är väl blandat. 

In i ugnen i 20 min ca. 

När nu tar ut den ur ugnen blandar du i den färska spenaten. Smaka av med salt och peppar. 

Serveras med en god sallad! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar