söndag 23 augusti 2020

Squash, zucchini, squash i mängder

I år kommer det hur mycket som helst av squash eller zucchini, vad man nu väljer att kalla det. Vi får mängder av vänner som odlar och vi gör allt från zoodles till soppa på squash. 



Man kan ju t ex fylla en squash med köttfärssås och lite ost ovanpå och sen in i ugnen på 225 grader och middagen är fixad. 

Eller så kan man göra smala remsor med t ex potatisskalare (skippa delen med frön, det blir bara vattnigt), hetta upp olja i en stekpanna och i med krossad eller riven vitlök och sedan squshen och voilà så har man zoodles att äta 🙂 

Eller så kan man göra soppa som vi gjorde här om dagen, den gillades av både barn och vuxna! Grunden till receptet kommer från receptfavoriter här sen har jag lagt till och gjort om lite som vanligt.

Ingredienser
800-1 kg squash
1/2 lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
2 blad färsk basilika
1 krm oregano
1/2 -1 dl riven parmesanost
2 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Chiliflakes att smaka av med

Riv squashen, hacka löken. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull. I med löken och riv i vitlöksklyftorna. Fräs en liten stund och sedan i med squashen och fräs den med i ca 3-4 minuter. Häll på vatten, buljongtärning, oregano och finhackad färsk basilika. Lägg på lock pch låt koka på medelvärme i ca 20 minuter. Häll på grädden, salta och peppra och i med ett krm chiliflakes. Fram med mixerstaven och kör soppan slät. Lägg sedan i osten och rör om, smaka av om det behövs mer salt eller chili. Maten är klar! Servera med ett gott bröd! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar