tisdag 21 februari 2017

Värmande tomatsoppa!

Perfekt i sportlovstider! Häll upp den i en termos och ta med ut i backen, eller ät den som en god lunch efter en långpromenad. Soppan kan serveras med risoni i eller bara som den är med lite feta ost som garnering.



Ingredienser 4 portioner
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
olja att steka löken och vitlöken i
1 hönsbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning om man vill ha utan kött
2 burkar Mutti passata eller annan passerad tomat
2 dl vatten
tomatpure efter smak
1/2 dl vispgrädde
1 krm cayennepeppar
1 tsk socker
salt och peppar

Hetta upp oljan i en kastrull, fräs löken och vitlöken så att den blir "glasad".

Koka risonin enligt anvisning på paketet om man vill ha det i soppan.

Häll på den passerade tomaten och fyll på med 2 dl vatten. Lägg i buljongtärningen, cayennepepparn och sockret. Smaka av med tomatpuré så att det blir mycket tomatsmak. När jag använder Mutti Passata använder jag ca 2 msk tomatpuré. Salta och peppra. Vill man ha risoni i så lägger man i den i soppan nu.

Häll i grädden. Vill man ha extra festligt och en skummande soppa så vispar man upp grädden lätt innan man rör ner den i soppan.

Färdig att servera! Servera gärna med tärnad fetaost och vitlöksbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar