Den här parfaiten (heter det så?) brukar min svärfar göra till födelsedagsmiddagar. Såå gott. Friskt, sött och syrligt på samma gång. Bra avslutning på en god middag helt enkelt!
Ingredienser
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1/2 l (250g) färska eller frysta lingon
Vispa gulor och socker pösigt med elvisp. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ner vispgrädden i äggsmeten försiktigt. Mosa lingonen (spar några till serveringen) lätt med gaffel och sockra lite på dem och rör försiktigt ner dem i smeten.
Klä en form på ca 1,5 liter (jag brukar ta en avlång form) med plastfolie och häll i smeten. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen i ca 3 timmar.
Ta fram glassen ca 45 minuter till 1 timme innan servering och ställ den i kylskåpet. Ta av folien och stjälp upp parfaiten på ett uppläggningsfat. Strö över lite sockrade lingon innan servering.
Varsågod!
Vispa gulor och socker pösigt med elvisp. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ner vispgrädden i äggsmeten försiktigt. Mosa lingonen (spar några till serveringen) lätt med gaffel och sockra lite på dem och rör försiktigt ner dem i smeten.
Klä en form på ca 1,5 liter (jag brukar ta en avlång form) med plastfolie och häll i smeten. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen i ca 3 timmar.
Ta fram glassen ca 45 minuter till 1 timme innan servering och ställ den i kylskåpet. Ta av folien och stjälp upp parfaiten på ett uppläggningsfat. Strö över lite sockrade lingon innan servering.
Varsågod!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar