Så hur får man ihop maten? Det måste gå snabbt och gå att värma så att det är gott även för ''matlag 2''. Idag blev det falukorv i ugn med potatismos!
Börja med att skala potatisen och koka den. Under tiden potatisen kokar gör ni i ordning falukorven. För mig tog det ca 30 minuter från att jag började laga mat tills den stod på bordet.
Falukorv i ugn (4 port)
800 g falukorv (blir över till matlåda också)
Ketchup
Senap
1 dl Riven ost
2 st Mozzarellaostar
Färsk basilika
Körsbärstomater på kvist
Sätt ugnen på 225 grader. Skär falukorven i skivor men inte hela vägen ned (den ska sitta ihop i botten). Lägg falukorven i en ugnsfast form. Lägg sedan I en klick senap och en klick ketchup i varje skåra. Skär mozzarellan i skivor och lägg en halva samt ett blad basilika i varje skåra. Strö över den rivna osten. Lägg i tomaterna med kvist och allt i mitt i korven och sen in i ugnen 15 minuter.
Potatismos
1 kg potatis
salt
1/2 dl grädde
ca 1 dl lättmjölk
1 klick smör
2 msk riven parmesan
1 liten nypa chilipulver
Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt häll i grädden och smöret och fyll på med mjölk till lagom konsistens. Blanda sedan i parmesanen och chilipulver och rör om, smaka av med lute extra salt om der behövs. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar