lördag 14 maj 2022

Evas potatissallad med senapsvinaigrette, pinjenötter, vitlök och basilika

Åh denna, den passar till allt grillat! Perfekt för  sommarens middagar.

Fick den första gången av vår vän Eva när vi bara spontant träffades och satt och snackade och plötsligt hade timmarna gått och vi var hungriga och började laga mat, klockan var väl närmare 22... En härlig sommarkväll och natt. Hur som så är det en ljuvlig potatissallad med ruccola, basilika, parmesanost, vitlök, färskpotaris och senapsvinaigrette... 


Ingredienser
1 kg färskpotatis
1 kruka basilika
150 g ruccola 
2 vitlöksklyftor
100 g parmesan
50 pinjenötter (rostade hackade cashewnötter funkar också)
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
2 tsk honung
3 msk olivolja
salt
peppar

Koka upp vattnet och salta, i med färskpotatisen och koka ca 15 tills potatisen är klar. 

Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna tills de fått lite färg, ställ åt sidan och låt svalna.

Hacka basilika, ruccola och vitlök samt riv parmesanen.

Blanda vinaigretten genom att lägga ingredienserna i en burk och skaka ihop den. Smaka av med salt och peppar. 

När potatisen är klar lägger du allt i en stor skål och häller över vinaigretten och sedan parmesan, vitlök, ruccola, basilika och sist pinjenötter och servera till något gott grillat!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar