Sagolikt god är den! Passar till allt grillad där man vill ha en fräsch potatissallad.
Ingredienser
900 g färskpotatis
1 knippe grön sparris (gärna späd)
1 röd paprika
15 körsbärstomater
1 dl oliver
4 soltorkade tomater
1 paket fetaost
1 näve ruccolasallad
2 msk dijonsenap
0,75 dl olivolja
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Börja med att blanda vinaigretten genom att blanda dijonsenap och olivolja. Häll i olivoljan lite i taget så att inte såsen skär sig. Häll i honung och pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Ställ denna åt sidan.
Dela potatisarna och koka i saltat vatten tills de är klara och häll sedan av vattnet och ställ åt sidan.
Under tiden som potatisen kokar, kokar du upp vatten i ytterligare en kastrull.
Skölj och skär sparrisen i mindre bitar. Blanchera (koka försiktigt) sparrisen kort i det kokande vattnet (2 minuter räcker). Häll av vattnet och lägg sparrisen i en stor skål.
Skär ner paprikan, tomaterna och fetaosten i mindre bitar och lägg i salladsskålen. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och halvera oliverna om de är stora annars funkar hela oliver och lägg i även detta, ruccolan och potatisen i salladsskålen.
Häll över dressingen precis innan servering och blanda runt ordentligt. Klart!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar