Många aktiviteter idag och ett blomkålshuvud i kylen 😀 Det blir blomkålssoppa. Receptet är ifrån Per Morberg men jag modifierade lite då jag inte hade allt hemma, som t ex vispgrädde men det funkade finfint ändå och blev en sammetslen soppa!
Ingredienser 4 portioner
1 blomkålshuvud ca 750 g
1 st gul lök
2 msk smör
8 dl vatten
2 st höns- eller grönsaksbuljongtärningar
3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
1/2-1 tsk chiliflakes
2 msk hackad gräslök till servering
Skölj blomkålen och skiva och skär den i små bitar
Skaka och hacka löken grovt.
Fräs blomkål och gul lök tills blomkålen tar lite färg och blir lite rostad.
Tillsätt vatten, buljongtärningar och matlagningsgrädde och koka tills blomkålen är helt mjuk, ca 20 minuter.
Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Garnera med hackad gräslök.
Servera med ett gott bröd eller varma mackor.
Smaklig måltid!
Ingredienser 4 portioner
1 blomkålshuvud ca 750 g
1 st gul lök
2 msk smör
8 dl vatten
2 st höns- eller grönsaksbuljongtärningar
3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
1/2-1 tsk chiliflakes
2 msk hackad gräslök till servering
Skölj blomkålen och skiva och skär den i små bitar
Skaka och hacka löken grovt.
Fräs blomkål och gul lök tills blomkålen tar lite färg och blir lite rostad.
Tillsätt vatten, buljongtärningar och matlagningsgrädde och koka tills blomkålen är helt mjuk, ca 20 minuter.
Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Garnera med hackad gräslök.
Servera med ett gott bröd eller varma mackor.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar