OK, det här var några år sedan... egentligen väldigt länge sedan :-) men den här rätten är riktigt god! Receptet fick jag av min kollega Malin som gifte sig samma år som vi!
Savoyglob med lax och hälleflundra
Ingredienser 6-10 portioner
650 g laxfilé
650 g hälleflundra
1 savoykålshuvud
Fisken skärs i kuber och läggs i marinaden minst 1 timme
Marinad
1 msk rapsolja
1 msk pressad citronsaft
2 tsk socker
2 tsk salt
1 knippe dill
Vitvinssås
4 st scharlottenlökar
4 dl fiskbuljong
3 dl vitt vin
7 dl grädde
Blanda marinaden till fisken och lägg ner fiskkuberna i denna.
Undertiden förvälls savoykålsbladen i kokande saltat vatten i två minuter.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Lägg fiskblandningen på savoykålsbladen och gör små knyten och lägg i en ugnssäker smord form (se till att skarven är neråt). Hit går det bra att förbereda.
Sätt in knytena i ugnen i ca 15 minuter. Fisken ska vara precis klar.
Fräs scharlottenlöken i en kastrull och häll på buljong, vitt vin och grädde och låt koka lätt i ca 30 minuter.
Häll på den varma såsen i formen.
Servera rätten med ris eller pressad potatis samt en god sallad
Vad gott det blev! Tack för receptet!
SvaraRaderaVad kul att du tyckte om den!
Radera