måndag 25 december 2017

Julrester blir pizza

God fortsättning! Här har vi slöat mest hela dagen, gick en promenad i regnet men som sagt annars bara tagit det väldigt lugnt!




Idag blev det julskinka och rödkål (gjorde pizzasallad med rödkål istf vitkål) i form av pizza 😊 Jättegott! Kul att göra lite variationer på resterna istället för att äta på samma sätt i flera dagar. Vi gör ju även ost och skinkpaj på julskinka och julost och det receptet hittar ni här.

Nåja pizzan då till 4 portioner
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
6-7 dl vetemjöl

Lägg jästen i en skål och häll över det vattnet och rör tills jästen har löst sig. Häll i olja och salt och rör sedan i mjölet. Det ska vara en fast lite klibbig deg. Ställ den för att jäsa i ca 1 timme.

Gör tomatsås.
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1msk olivolja
1 burk krossad tomat
1 tsk socker
1 krm chilipulver
Salt och peppar

Fräs löken och vitlöken i olivoljan och häll sedan på den krossade tomaten, tomatpurén, sockret, chilipulver och koka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tillbehör
Strimlad Julskinka
Riven julost  (gouda)
Skivad mozzrella
Skivade champinjoner
Oregano

Sätt ugen på 250 grader. Dela degen i 2 delar och kavla ut den så att den passar en långpanna.  Lägg på tomatsåsen och ost och mozzarella. Lägg sedan på skinka och champinjoner och strö oregano över. In i ugnen ca 12 minuter.
Njut!