En dag när min kompis Charlotta och jag var ute och promenerade gick vi förbi Charlotta vän Ulla. Ulla bjöd oss på en så god lunch bestående av tjälknöl på älg och potatissallad. Potatissalladen var så god! Jag har inte receptet från henne men jag tror att jag har lyckats återskapa något liknande!
Ingredienser 4-6 portioner
500 g kokt potatis
1 rödlök
2 röda äpplen
1 dl creme fraiche
1 dl filmjölk eller gräddfil
1 msk hackad gräslök
Italiensk salladskrydda
Salt
Peppar
Skär den kokta potatisen i tärningar. Skala och hacka löken. Lägg rödlöken i en skål med vatten (blir krispigare då och ev beska försvinner). Hacka eller klipp gräslöken smått.
Tärna äpplena och blanda med potatisen. Ta upp rödlöken ur vattnet och blanda med potatisen.
Blanda creme fraichen med gräddfilen i en separat skål och blanda sedan i den med äpplena, potatis och lök. Blanda också i gräslöken och smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar.
Passar perfekt till tjälknöl eller rostbiff!
Min mamma lagade fantastisk mat och efter att min mamma gick bort plötsligt hösten 2012 insåg jag att jag aldrig frågade hur hon gjorde sin goda paj eller köttgryta eller bakade sina fantastiska drömmar. Det jag vill med den här bloggen är att samla recept från våra älskade mammor och pappor för att deras goda mat och minnena med dem inte ska glömmas bort
fredag 26 maj 2017
fredag 19 maj 2017
Grillad fetaost!
Kanske inte det vanliga sättet man äter fetaost men så gott tillbehör till grillat!
Ingredienser 4 portioner
1 bit fetaost
1 msk olivolja
Oregano
Lägg paketet på grillen i ca 5-7 minuter. Vik upp paketet och servera!
Ingredienser 4 portioner
1 bit fetaost
1 msk olivolja
Oregano
Ta en bit aluminiumfolie som är tillräckligt stor för att du ska kunna linda in hela fetaosten. Häll på lite olivolja och lägg på osten häll lite olivolja ovanpå osten och strö över lite oregano. Vik ihopfolien om osten så att det blir ett tätt paket.
Lägg paketet på grillen i ca 5-7 minuter. Vik upp paketet och servera!